Seguint la voluntat d’obrir el món del vi a tothom i de descobrir la seva història i relació amb la ciutat de Badalona, La Sargantana impulsa aquesta tardor un seguit d’activitats emmarcades dins el cicle VI+. Sortides a la mar per reconèixer territori vitivinícola i la història dels pescadors; rutes per la història del vi, des dels íbers fins el dia d’avui passant per la Baetulo romana; un tast diferent, a l’entorn privilegiat de Sant Jeroni de la Murtra per descobrir la sensorialiat del vi amb plena consciència, o el cupatge entre la música negra i el vi, són la proposta de l’edició d’enguany del VI+, que pretén demostrar la diversitat de possibilitats al voltant del món del vi que es poden dur a terme a la ciutat de Badalona.

 

 

A bord del Quetx Ciutat de Badalona podrem reconèixer des del mar el territori do Alella i també els punts d’orientació que guiaven els pescadors de Badalona en la seva feina diària.

Ens acompanyaran especialistes del món del vi coneixedors de les característiques del nostre territori vitivinícola i de la seva història i pescadors de la Confraria de Badalona. Durant els trajectes tastarem vins del celler Alella Vinícola 

 

Encetem les rutes dedicades a conèixer el passat vitivinícola de la ciutat de Badalona, unes rutes en les què anirem redescobrint, sortida a sortida, els espais on es desenvolupaven els treballs de producció del vi des de l’època dels íbers, passant pel món romà i fins els nostres dies.

En aquesta activitat visitarem els espais de la ciutat romana on encara es conserven vestigis de les feines vitivinícoles guiats pel Museu de Badalona. I acabarem la ruta a Can Miravitges, on es conserva l’antic celler del mas que ens permetrà apropar-nos al món agrícola de Badalona des de l’època medieval fins a l’actualitat. Durant la ruta ens acompanyaran els tècnics del Museu de Badalona, de l’escola de natura Angeleta Ferrer i especialistes en sumilleria i professors de tast de l’ Universitat de Barcelona. Per acabar, farem un tast de vins d’Alella Vinícola.

Inscripcions al telèfon de La Sargantana 934 642 216

  

 

 

Iniciem unes noves activitats de tast que volen apropar el món del vi des de perspectives diferents a les de les tastos habituals. Defugirem el vocabulari clàssic dels tastos i intentarem descobrir la sensorialitat del vi mitjançant tècniques i entorns diversos per entendre’l des d’una nova mirada neta de prejudicis.

En aquest cas comptarem amb el guiatge d’un psicòleg i instructor de mindfulness perquè, a través de l’atenció plena a les pròpies emocions, pensaments i sensacions que es produeixin en el mateix moment d’assaborir un bon vi, arribem a viure una experiència nova i enriquidora. Serà un tast amb vins de pansa blanca d’Alella Vinícola.

  

 

 

 

Maridarem els compassos de la música amb vins d’Alella Vinícola. Us proposem un concert de la mà de Mediterrànima Records, un segell discogràfic independent amb seu a Badalona dedicat a treballar principalment amb artistes i músics locals emergents, que ens aproparà a estils musicals com el soul, el funk, R&B, el Jazz, Disco, amb un aire modern, propi i mediterrani.