ELS NOSTRES PRODUCTORS: Carn amb certificació ecològica de l’Alt Urgell

Posted on Posted in Cuina

Ja fa uns mesos que a la cuina de La Sargantana vam apostar per utilitzar de forma preferent carns i embotits procedents d’explotacions amb certificació ecològica.

Aquesta decisió ha estat fonamentada d’una banda en dos dels principis bàsics de la política de compres de La Sargantana: proximitat dels punts de producció i confiança absoluta en la feina dels productors que ens abasteixen.

D’altra banda cada cop som més conscients que una política de compres en hostaleria no pot només guiar-se per l’objectiu final de la rendibilitat econòmica sinó que ha de tenir en compte l’impacte que produeixen les activitats dutes ha terme pels elaboradors tan a nivell social com ambiental.

Així comprant carns i embotits amb certificació ecològica i a més fent-ho a un productor de confiança ens abastim amb la garantia que el producte final és d’una alta qualitat i que els processos que ha seguit la seva elaboració han tingut el mínim impacte possible sobre el medi.

Pel que fa a els productes càrnics hem tingut de fa temps la col·laboració de MAFRISEU empresa ubicada a la Seu d’Urgell que des del 1961 elabora i distribueix productes de la vedella, xai i porc criats entre les comarques del Pallars i l’Alt Urgell. Mafriseu ha tingut un gran paper en la dinamització de la IGP Vedella del Pirineu i ha dut a terme també un agosarat i ambiciós pla de transformació a certificació ecològica.

Tenint en compte les dificultats i exigències de tota mena que això representa en empreses tradicionals d’un volum de producció considerable animem als amics de Mafriseu a continuar en aquest esforç de modernitzar i fer realment competitiva la distribució de carns i embotits de qualitat i de producció ecològica del Pirineu. Sense actors com ells en el mercat càrnic del país, serà difícil tenir una alternativa sòlida i competitiva pels qui volem fer actes de consum responsables i disfrutar amb productes d’una alta qualitat .

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *