1082966466_ebcf2c319d_b

Per Sant Joan: bombolles de la DO Alella!

Posted on 1 CommentPosted in Celler

Alella Vinícola i La Sargantana tenim el desig de fer-vos conèixer els vins que elaboren a la do Alella, per això us anirem presentant petits articles explicatius dels productes acompanyats d’una oferta perquè pugueu adquirir aquests vins a preus molt atractius.
Aprofitant la proximitat de la revetlla de Sant Joan i el 16è aniversari de La Sargantana Coop. us oferim tots els vins escumosos d’Alella Vinícola amb un descompte fins el mes de juliol! Vine a La Sargantana a descobrir-ho.
El celler “Alella Vinícola” des del 2008 dirigeix part dels seus esforços a elaborar vins escumosos de qualitat en aquesta denominació d’origen.
La seva feina ens ha donat quatre fruits ben treballats i definits a banda dels ja coneguts brut i brut nature.

1. (2008) Un clàssic: El Blanc Brut nature amb la sempre present pansa blanca que comparteix protagonisme amb la chardonnay elaborat utilitzant el mètode tradicional de la segona fermentació en ampolla i criat 12 mesos abans de ser degorjat.
Pels més curiosos, què hi podeu trobar? Quan oloreu notareu aromes molt nets i clars que recorden la fruita blanca com la pera, la poma o el plàtan i a herbes fresques com el fonoll, després quan us el poseu a la boca sentireu una bombolla cruixent i ben integrada. Refrescant. El seu pas és ben estructurat  amb un tacte cremós originat per la criança en lies. Els sabors són frescos i agradables a fruita blanca madura i al final de tot serà sec i llarg.
És el company perfecte pel començament dels àpats o fins i tot el podeu fer arribar fins els plats següents.

2. (2009) El començament: L’aperitiu, El Rosat Brut. D’un temps cap aquí ha aparegut a les nostres taules un nou inici, l’escumós rosat, potser influenciats pel gran consum de “lambrusco” o per la tradició francesa, Catalunya defineix el seu propi producte, rosats elaborats amb varietats negres autòctones del mediterrani com la garnatxa o el trepat.
Alella Vinícola també té el seu elaborat de garnatxa negra de color molt elegant i atractiu.
Pels més curiosos, què hi podeu trobar? en nas presenta uns aromes a fruita vermella com la cirera, la maduixa o els gerds, tons cítrics i d’herba fresca  a la boca un xic avocat a l’inici pas ben conjuntat i final  melós.
L’acompanyarem amb els infinits paradigmes de l’aperitiu on destaquen els gustos per despertar la gana.

3. (2009) El més agosarat: El Blanc de Negres. De l’inici fosc al final clar. Un altre vestit per la garnatxa negra, un vestit sense color. El més curiós de tots.
Pels més curiosos, què hi podeu trobar? color daurat amb reflexos grisosos, molt sorprenent al tractar-se d’una varietat negra.  En nas presenta uns aromes intensos a fruita vermella (cirera, maduixa, gerds), fruita de pinyol (préssec) i a herba fresca. A la boca una bombolla ben integrada al vi, bona estructura de sabors frescos i agradables que ens retornen a les primeres sensacions aromàtiques de la fruita final melós i llarg.
Ideal pels plats forts o principals. El seu maridatge s’adapta perfectament a gran varietat de plats a base de marisc, peix o carns.

4. (2009) Per acabar: Quan ja estem tips però ens falta la cirereta. Moscatell Dolç. Un vi dolç de moscatell amb bombolles. Quina barreja de conceptes!
Pels més curiosos, què hi podeu trobar? En nas presenta uns aromes molt intensos a herbes aromàtiques fresques com la menta, a fruites blanques i tropicals i olors florals. A la boca la bombolla es mostra cruixent, ben integrada al vi, refrescant i accentuant totes les característiques del producte. En boca les sensacions dolces i de fruita ens ompliran la boca de forma molt fresca i agradable.Final dolç i molt llarg.
Ideal amb postres com coques dolces, gelats de fruita cremosos i postres làctics i perquè no per un final de formatges.

Article d’A.A.

1082966466_ebcf2c319d_b

Els vins d’Alella Vinícola

Posted on Leave a commentPosted in Celler

La nostra selecció de vins comença molt a prop de casa: a la DO Alella.
A La Sargantana volíem reprendre la tradició vitivinícola de Badalona com a antiga elaboradora i exportadora de vi i recuperar aquells gustos i aromes que formen part de la nostra memòria gastronòmica.
Avui, a Alella, els seus productes encara segueixen simbolitzant aquesta tradició vitivinícola. El celler Alella Vinícola coneixedor d’aquest fet manté en les seves referències els productes més tradicionals, adaptats al nostre temps, feta realitat en els vins anomenats Marfil i una nova línia més personal els Ivori.

Aquí en teniu les referències que podeu trobar a La Sargantana:

Cava
Marfil Brut Nature (macabeu, parellada, pansa blanca i chardonnay)

Vi blanc
Marfil Blanc Sec (pansa blanca) Afruitat i amb caràcter. 2011
Marfil Clàssic (pansa blanca) El blanc d’Alella. 2011
Ivori (pansa blanca, chardonnay i garnatxa blanca) Blanc fermentat en bóta. 2009

Vi rosat
Marfil (garnatxa i syrah) De color atractiu, afruitat i fresc. 2010
Mayla amb agulla (pansa blanca i syrah) Un rosat informal. 2011

Vi negre
Marfil Criança (cabernet sauvignon, garnatxa, merlot i syrah) Caràcter mediterrani. 2008
Ivori (cabernet sauvignon, syrah i garnatxa) Amb personalitat. 2008
Vallmora (garnatxa) El caràcter de la garnatxa negra vella d’Alella. 2008