La colla veremant el poc raïm que quedava en els ceps.

La primera verema de la vinya de la Vall de Betlem condicionada pel senglar

Posted on Leave a commentPosted in Blocs, General, Vinya Vall de Betlem

La primera verema feta a la vinya que porta la nostra cooperativa a la Vall de Betlem de Badalona ha estat molt condicionada per l’entrada de senglars a la finca. Aquest fet a precipitat la recollida del raïm i n’ha reduït la quantitat produïda. De fet, els ceps que aquest any han fructificat són els sembrats el 2017 que corresponen a la varietat Malvasia i dels que no esperàvem una producció aprofitable per a vinificar aquesta campanya. Toca esperar un any més i reforçar els sistemes de protecció per a evitar l’entrada del senglar

La colla veremant el poc raïm que quedava en els ceps.
La colla veremant el poc raïm que quedava en els ceps.

IMG-20190826-WA0016

La Sargantana fa 20 anys

Posted on Leave a commentPosted in Blocs, Ciutat

Per celebrar 20 anys a La Sargantana vam organitzar un concurs pels clients del restaurant. Consistia en gravar vídeos casolans explicant anècdotes viscudes al restaurant. D’entre les propostes vam triar als finalistes, que van guanyar un sopar per a dues persones! Volem felicitar a:

– Sara Gracia
– Joan Domingo
– Enric Lleal
– Xavier Lluis

També vam organitzar la festassa de diumenge 27 de Novembre. Vam vestir les sales de festa i vam apartar totes les taules i cadires per poder ballar, saltar i pul·lular en llibertat. Amb concert del Trio Barril, regalant-nos un Jazz amb tocs tropicals molt divertit.

65

Bon vi, de la mà d’Alella Vinícola. S’hi va poder degustar Marfil Criança, Marfil Blanc Sec o Clàssic i Cava Brut Nature.

Vam preparar també un photocall super divertit, amb perruques i barrets. Molts dels nostres convidats es van atrevir a passar a formar part de l’historia de la cooperativa d’aquesta manera tan pròpia.

60

Per menjar, un pica-pica maridat amb cervesa artesana Capfoguer, i postres variats, vam fer pastissos de molts tipus, per endolçar tots els gustos!

També hi vau poder trobar un taller de maquillatge facial pels més petitons de cada casa (i pels no tant petitons …)

16

Vam tenir regals i sorpreses per tothom, uns bombons pels cooperativistes més compromesos i una bossa de cotó orgànic estampada amb tintes eco molt útil i bonica alhora!

L’equip La Sargantana desitgem seguir endavant, caminar 20 anys més, ser agents de canvi, omplir la panxa dels badalonins i badalonines amb àpats suculents i responsables, seguir treballant amb rigor i somriures. Ens comprometem a seguir buscant l’equilibri més sostenible pels teus sopars i a fer del consum un acte cada cop més conscient.

Gràcies a tothom per assistir, cooperar i gaudir amb nosaltres.

47

castells fotocòpia

2012: Any internacional de les cooperatives

Posted on Leave a commentPosted in Blocs

L’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar una resolució declarant 2012 l’Any Internacional de les Cooperatives. La resolució de l’ONU titulada “Les cooperatives en el desenvolupament social” reconeix la diversitat del moviment cooperatiu a tot el món i insta els governs a prendre mesures destinades a crear un entorn propici per al desenvolupament de les cooperatives.

Aquest reconeixement ens ofereix una enorme oportunitat per impulsar les cooperatives com a models d’empresa resistents, basades en principis de democràcia i participació i en la propietat de les persones. Amb la seva declaració, l’ONU ha reconegut que les cooperatives ajuden a construir un món millor. Tal i com expressa Ban Ki-moon, Secretari General de les Nacions Unides: Les cooperatives són un recordatori a la comunitat internacional que és possible perseguir la viabilitat econòmica i responsabilitat social.

La Federació catalana de cooperatives de treball creu que l’impacte de 2012 no serà global sense el suport i la implicació de les 4.000 cooperatives catalanes, és per això que anima totes les cooperatives a posar l’any 2012 en els seus ordres del dia i a debatre amb persones sòcies i treballadores sobre com podem contribuir a fer ressò de l’Any Internacional.

Des de La Sargantana ens hem marcat com un dels objectius principals d’aquest 2012 fer difusió de la vigència i necessitat del cooperativisme en l’actual context econòmic decebedor i decadent.

Més informació:
cooperativestreball.coop

cooperativescatalunya.coop

vimeo.com/channels/coops2012

2012.coop