castells fotocòpia

2012: Any internacional de les cooperatives

Posted on Posted in Blocs

L’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar una resolució declarant 2012 l’Any Internacional de les Cooperatives. La resolució de l’ONU titulada “Les cooperatives en el desenvolupament social” reconeix la diversitat del moviment cooperatiu a tot el món i insta els governs a prendre mesures destinades a crear un entorn propici per al desenvolupament de les cooperatives.

Aquest reconeixement ens ofereix una enorme oportunitat per impulsar les cooperatives com a models d’empresa resistents, basades en principis de democràcia i participació i en la propietat de les persones. Amb la seva declaració, l’ONU ha reconegut que les cooperatives ajuden a construir un món millor. Tal i com expressa Ban Ki-moon, Secretari General de les Nacions Unides: Les cooperatives són un recordatori a la comunitat internacional que és possible perseguir la viabilitat econòmica i responsabilitat social.

La Federació catalana de cooperatives de treball creu que l’impacte de 2012 no serà global sense el suport i la implicació de les 4.000 cooperatives catalanes, és per això que anima totes les cooperatives a posar l’any 2012 en els seus ordres del dia i a debatre amb persones sòcies i treballadores sobre com podem contribuir a fer ressò de l’Any Internacional.

Des de La Sargantana ens hem marcat com un dels objectius principals d’aquest 2012 fer difusió de la vigència i necessitat del cooperativisme en l’actual context econòmic decebedor i decadent.

Més informació:
cooperativestreball.coop

cooperativescatalunya.coop

vimeo.com/channels/coops2012

2012.coop

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *